Livsbalans

Sex timmars arbetsdag

Allt fler människor kämpar med att få ihop livspusslet, och har man barn blir det ett ännu större pusslande. Att då få möjlighet till att jobba sex timmar vore något som skulle kunna ge en ökad balans i livet. 

Många är det som väljer att skaffa barn när man precis är klar med sina studier eller när man har en termin klar. detta för att man sedan kan gå in och skapa sig en karriär och inte behöva oroa sig över när man ska skaffa barn. Dock är det så att man inte riktigt kan föreställa sig den livsomvändning som sker när ett barn kommer till världen och av den anledningen kan det vara svårt att få ihop allt som man vill göra, med den lilla tid som finns. De första åren när man är småbarnsförälder handlar det om att vrida och vända på både tid och pengar, men mycket går att lösa: samla lån hos Advisa för att få ner kostnaderna och se till att ha bra människor i din omgivning som finns som stöd och hjälp så ni inte känner er hjälplösa. Dock är den största boven för många de timmar som man spenderar på jobbet. Enligt en artikel i Expressen skulle fler få mindre dåligt samvete om man gick ner till sex timmars arbetsdag.

Mer livsenergi

Företagets ryggrad är personalen och om inte personalen mår bra så kommer det inte gå bra för företaget. Vad man kan se är att det börjar bli allt mer populärt med att människor går ner i tid. Arbetsgivaren borde inte se detta som något negativt utan att man ger personalen mer tid att må bra och återhämta sig för att sedan kunna ge 110 % när de väl befinner sig på kontoret. När man även kan se att företag växer av att gå ner i timmar är det märkligt att inte fler väljer att haka på och testa. kanske är det inte för alla företag, men man borde testa för att se om det kan ge positiva resultat. Allt fler talar om denna minskning, kanske kan det göra att man lever mer hälsosamma liv? Som student kan man tänka på följande:

  • Vad vill jag ha för klimat på arbetsmarknaden?
  • Hur mycket tid vill jag kunna lägga på mina barn?
  • Vad är viktigt i livet när jag se tillbaka på det?