Extralån under studierna

Lån, extrajobb eller att leva på nudlar

För många människor finns det inget ”jag ska inte studera vidare” och då vi inte har samlat ihop en diger buffert som vi kan sprida under våra fattiga studieår så gäller det att tänka till och gnugga geniknölarna för att komma på hur du på bästa sätt kan lösa din ekonomiska situation. I denna text kommer vi ta upp tre olika alternativ som du kan tänka på.

Tre sätt till att få in pengar

  • Ta ett snabbt lån – det finns många som avråder från att ta ett snabbt smslån. Men, bara du tänker på att ha pengar att betala tillbaka för att sedan komma i fas är detta ett bra alternativ. Klart att du inte sak bekosta hela din skolgång och förlita dig på sådana lån. Men, när det kommer till att du behöver dra ut en tand, får en vattenläcka eller är i stort behov av att köpa dyr kurslitteratur kan det vara värt att surfa in på http://www.smspengar.nu/för att se vad de erbjuder.

  • Extrajobb – Att ha ett icke så krävande extrajobb kan både gynna din tänkande hjärna och även ge lite mer i fickpengar så du får ett mer kreativt liv. Det allra bästa är om du hittar ett jobb som är snarlikt det du studerar till så du både kan tjäna pengar och samtidigt utvecklas. Men, med det sagt så är inte det de enklaste. Ge dig ut i djungeln av jobb och se vad som finns. Och sök även de jobb som det inte utannonseras för. Du vet aldrig om de går i jobbtankar och så är du den enda som de har på intervju sedan.

  • Leva på CSN – Att leva på CSN är en konst. Bidraget ligger på 2828 och lånet på 6196. Det betyder att du kan leva på 9024 kronor i månaden. Vilket inte är minimalt lite- eller, beroende på hur hög din hyra är. Men, om det är CSN som gäller för hela slanten så är det viktigt att du tänker storkok och termos med kaffe. Och även på att hålla goda studieresultat så du inte förlorar ditt bidrag. Att leva studentliv ska inte vara att äta med silversked, utan det ska handla om att lite vrida och vända på pengarna och sedan kommer du inse dess värde och känna stor glädje när du sedan får ditt första riktiga jobb.