Utbildning efter studierna

Bara för att man fått ut sin examen och börjat arbeta så betyder inte det att man har gjort sitt i skolbänken. Det finns många sätt att vidareutbilda sig på, som kan sätta positiva spår i lönekuvertet.

Många väljer t.ex. att läsa ledarskapsutbildningar efter studierna, parallellt med att de jobbar på sin första arbetsplats. Även om det kan dröja några år innan de får användning för de kunskaper de fått under kursen så brukar de här utbildningarna löna sig förr eller senare, om inte på den nuvarande arbetsplatsen så på en annan.

Dessutom visar det faktum att man går en sådan utbildning att man vill något med sin anställning, och att man har driv och ambition. I ett stort företag finns det ofta möjligheter att ta sig vidare. Det här kan gälla även om jobbet du har inte har någon koppling till din utbildning eller dina kvalifikationer. Om du har en examen i företagsekonomi och ändå jobbar på McDonalds, gå en ledarutbildning ändå. Det finns goda möjligheter att avancera inom företaget, inte minst om du visar att du är duglig och ambitiös.

Utbildningar som det lönar sig att läsa finns på alla håll och kanter: hos privata utbildningsföretag, på högskolor, eller hos studieförbunden. Fundera på vad som skulle kunna låta dig göra ditt jobb ännu bättre.