Marknadsföringskoncept med finansiell graf och diagram

När ens utbildning kostar

Ibland hittar man en utbildning som man verkligen vill gå, men som inte riktigt är som andra utbildningar. Vanligtvis handlar det då om en skola med en speciell inriktning, till exempel någonting kreativt som dans, sång eller konst. Det är också vanligt om man vill studera reklam och PR att det kostar. Det är ganska stora summor i vissa fall för att studera på dessa skolor, men det är också av den anledningen att dessa skolor vill ha in elever som brinner till det yttersta för vad de gör – och för att man ska känna att det finns en press i att prestera.

Exmepelvis kan man studera på Bergs school of Communication om man är intresserad av media och reklam. Där kan man välja att plugga allt från design till copywriting, och man kan ta kvällskurser och gå heltidsutbildningar. Det är upp till var och en.

Ett annat exempel på en sådan skola som kostar pengar är Kulturama. Där kan man studera musik och sång till exempel, antingen på heltid eller kursbaserat.

Men om man ni vill gå dessa skolor, och inte har finanseringen som behövs för att betala terminsavgifterna – hur gör man då?

Det finns faktiskt möjligheter att ordna fram pengarna. För det första kan man kolla med CSN om möjligheterna till merkostnadslån, någonting som vanligtvis kan täcka en del av kostanden för utbildningen. Det lånebeloppet matas därmed in i det övriga lån du tar från CSN. Om merkostnadslånet från CSN inte räcker kan du mest troligt komplettera det med ett lån från banken. De brukar vara ganska öppna för lån som dessa. Har du haft problem med skulder tidigare och inte tror banken kommer godkänna ett lån till dig kan du se över alternativen hos Bluestep AB. De har gjort sig kända på att ge folk en ”andra chans”, vilket innebär att du har större chans att få lån där än om du går till en bank som inte är lika öppen.

Viktigaste när man väljer utbildning är inte att se till vad den kostar, inte heller var den ligger eller vad det är för klasskamrater. Det handlar om att hitta en utbildning där man har roligt och vill lära sig hela tiden. Det ska vara kul att plugga, det är ju ändå det du pluggar till som sedan ska bli din framtid!

Lycka till!