En grupp glada studenter som går en yrkesutbildning

Studera på yrkeshögskola

Allt fler människor väljer att studera. De yngre studerar för att nå sina karriärsmål och äldre kan bege sig tillbaka i skolbänken för att utvecklas eller kanske för att skola om sig helt. Det är inte ovanligt att stå i valet och kvalet gällande typ av utbildning. Är en universitetsutbildning bättre än en yrkesutbildning eller vice versa?

Det finns många fördelar med att välja en yrkeshögskola framför ett universitet eller andra typer av skolor. En yrkesutbildning är utformad som så att den innehåller mycket praktik, är relativt kort och ger den studerande många möjligheter att knyta nya kontakter under utbildningens gång. Utöver detta så är en yrkesutbildning kostnadsfri och du har även möjlighet att använda dig av bidrag i form av studiestöd. Det vittnas om att allt fler får arbete direkt efter att utbildningen har avslutats. Generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan, Thomas Persson, menar att

Att passera 90 procent i jobb efter en utbildning, det är väldigt bra resultat

Vilka utbildningar kan du gå?

Är du intresserad av en yrkeshögskoleutbildning kanske du även funderar på vilka alternativ du kommer att ha. Hos Nackademin hittar du bland annat utbildningar inom kommunikation, design, elteknik, vård och hälsa, bygg, IT och mycket mer. Du kan även hitta yrkeshögskoleutbildningar inom hotell och restaurang, som tandsköterska eller varför inte inom programmering. Har du svårt att veta vilken utbildning eller kurs som skulle passa dig bäst har du alltid möjlighet att vända dig till en studievägledare. Idag har alla människor rätt att kostnadsfritt komma i kontakt med en studievägledare som kan hjälpa till att göra ett smartare studieval. I samband med att du går din utbildning kan du ansöka om studiestöd. Studiestöd kan vara i form av ett bidrag, men kan också handla om ett studielån via CSN.