Gaffeltruck utbildning

Utbilda dig till truckförare

Att bli truckförare kan vara ett klokt val för den som vill bli attraktiv på arbetsmarknaden. Det finns ett stort behov av personal inom logistikbranschen, både i Sverige och utomlands. Men vilken utbildning krävs för att bli truckförare?

För att bli truckförare och synas mer för arbetsgivare är det bra att ta truckkörkort. Om du bor i huvudstaden, lär dig köra truck i Stockholm för att snabbt bli klar. Det finns också andra utbildningar och egenskaper som kan vara attraktiva att ha för den som söker jobb inom logistikbranschen.

Utbilda dig till truckförare

En truckförarutbildning kan vara positiv för karriären, även för den som är äldre och arbetssökande. För att få gå en truckförarutbildning krävs en ålder på minst sexton år, men det är inte tillåtet att arbeta inom truckföraryrket förrän vid arton års ålder. Det kan också vara bra att ha ett B-körkort i vissa fall, då det är nödvändigt att ha detta för att få framföra truck på allmän väg. Då ekonomin fortsätter att växa blir det regelbunden brist på arbetskraft, även inom de yrken som kräver truckkort. Därför är ett truckkort bra att ha när det är dags att söka jobb. Att vara färdigutbildad truckförare öppnar många dörrar in i arbetslivet, då de flesta industrier idag förflyttar gods med truck. Det finns tre typer av truckförarutbildningar, med behörighet A, B och C. Genom att redan ha en utbildning visar den som söker jobb att hen är ambitiös. Det kan också vara en fördel ur arbetsgivarens synvinkel då det inte krävs någon utbildning av den anställde utan hen kan börja arbeta direkt. 

Så vet du att du har rätt egenskaper

Som truckförare är det viktigt att vara strukturerad och kunna planera arbetsdagen, då det ofta är många moment som ska hinnas med under dagen. Det är också en fördel att vara säkerhetsmedveten, då noggrannhet på detta område påverkar hur trygg arbetsplatsen är både för dig och dina arbetskamrater. Det är bra att vara flexibel, eftersom lagerarbetare ofta behöver arbeta övertid på jobbet. Detta är särskilt vanligt vid högsäsong. Det kan också förekomma arbete på tidig morgon eller kväll, beroende på hur mycket arbete som finns att göra.

Genom att ta truckkörkort ökar du dina chanser att få arbete inom logistik och lager, och framtidssäkrar därmed din inkomst.