bemanningssjuksköterska 

Utbilda dig till sjuksköterska

Funderar du på att utbilda dig till sjuksköterska? Då är du inte ensam. Som sjuksköterska kan du räkna med att få en fast anställning. Det finns många fördelar med att jobba som sjuksköterska inom bemanning. I den är artikeln kan du lära dig mer om hur du kan få ett bättre arbetsliv som sjuksköterska.

Om du har tankar på att utbilda dig till sjuksköterska kan det bara en bra idé att redan nu fundera över var du kommer arbeta när du tagit examen. Jobbar du som bemanningssjuksköterska har du större möjligheter att påverka dina arbetsvillkor sett både till vilka tider du jobbar och hur mycket du får i lön jämfört med om du jobbar inom statlig eller kommunal vård.

Populärt att utbilda sig till sjuksköterska

Utmaningarna inom vården är stora under den pågående pandemin i Covid-19. Det är lätt att tro att det skulle innebära att färre lockas av att arbeta som sjuksköterska, faktum är dock att det är precis tvärtom. Antalet ansökningar som kommer in till landets sjuksköterskeutbildningar har i det närmaste ökat lavinartat sedan våren 2020. Enligt Universitets- och högskolerådet har antalet ansökningar till sjuksköterskeprogram gått upp med 13 procent sedan förra året. Det är inte konstigt med tanke på hur stort behovet är av kompetent vårdpersonal. Som utbildad sjuksköterska kommer du med största sannolikhet att få en anställning kort efter att du tagit examen.

Mer frihet och högre lön som sjuksköterska i bemanningsföretag

Många som utbildar sig till sjuksköterskor ser det som en självklarhet att efter avslutad utbildning börja jobba i statliga och kommunala verksamheter. För många blir det en chock att komma ut i arbetslivet och upptäcka hur pressade arbetssituationerna är på många vårdinrättningar. Det kanske är ett gott skäl till att redan nu ställa in siktet på att jobba inom bemanning istället för arbeta direkt för en vårdinrättning. Sammanfattade fördelar med att jobba som bemanningssjuksköterska:

  • Du får högre lön.Många ser det som en möjlighet att jobba mindre.
  • Dina arbetstider blir mer flexibla. Du har betydligt större kontroll över hur och när du jobbar.
  • Du får fler chanser till utveckling.Som bemanningssjuksköterska har du oftast större variation i dina arbetsuppgifter.